Covid19 – Het immuunsysteem versterken

Hoofdpunten uit Webinar Tom Monte op 15 mei 2020

Er zijn 2 manieren om naar virussen en micro-organismen te kijken.
De ene benadering is de theorie van Louis Pasteur, waarin virussen en micro-organismen gezien worden als kiemen (‘germs’) die gevaarlijk zijn en die je moet afweren, bestrijden en vernietigen (verhitten doodt deze organismen, het zogenaamd pasteuriseren). Vanuit deze visie wordt dan gepleit voor sociale afstand, mondkapjes, thuisblijven en handen wassen. Dit brengt je in een staat van permanente angst en ook in een afhankelijkheid van farmaceutische drugs: een vaccin is nodig om virussen te elimineren.


De andere is de theorie van Antoine Béchamp, de voedingsbodem (“terrain”) theorie: er bestaan vele soorten virussen, je hebt ze nodig en ze ontwikkelen zich in een geschikte voedingsbodem. Er zijn ook schadelijke virussen en die gedijen met name in een zure voedingsbodem. Het is van belang dat je zorgt dat je die voedingsbodem, dat wil zeggen je lichaam, in de juiste balans houdt. Met een licht basische of alkalische balans hebben die schadelijke virussen geen vat op je. Die balans is ons immuunsysteem en dat houdt ons in leven door de schadelijke virussen geen kans te geven zich te ontwikkelen.

Dit immuunsysteem speelt een centrale rol in de menselijke evolutie; het biedt ons het pad der wijsheid om gezond te blijven. Artsen praten niet zozeer over het versterken van het immuunsysteem, maar veelal over het bestrijden van virussen met medicatie.
De intelligentie van je lichaam beschermt je en het microbiologisch systeem dat in je darmen leeft, begrijpt de virussen beter dan wij. Een gezond systeem zorgt voor een licht alkalische conditie en controleert ook ons gewicht. Wij beïnvloeden dat systeem door wat wij eten.

Veel eten leidt tot overgewicht en geeft een zure conditie en ontstekingen. Een gezonde darmflora vertelt je systeem hoe het moet functioneren. Het geeft signalen aan de hersenen om serotonine aan te maken. Door serotonine wordt het positieve in je lichaam versterkt, dus alles wat tegengesteld is aan angst. Het helpt je gecentreerd te zijn.

Granen, met name rijst, plantaardig en gefermenteerd voedsel versterken het microbiologisch systeem. Granen met zout koken alkaliseert het zure deel van de granen. Bruine rijst helpt het meest tegen angst en nervositeit. Groene groenten brengen mineralen die je nodig hebt. Chemisch voedsel en voedsel besmet met pesticiden en dierlijk voedsel maakt ons zuur. Het is een cocktail van vergif dat onze weefsels weg eet en ook het microbiologische systeem uit balans brengt.

Om je lichaam ongeschikt voor virussen te maken is het van belang je bloed te alkaliseren. Een Ph waarde van 0-7 is zuur bloed, 7-14 is alkalisch bloed. Een 7,3 ph bloed nivo is ideaal en hoog resistent voor virussen. Zuur bloed is fijn voor schadelijke virussen. (zie ook de artikelen van Jan Mossink in vorige Macro’dromes).
Zuurstof, de inademing, is alkalisch; CO2 is zuur, dat adem je uit. Met een mondkapje adem je de CO2 weer binnen en recirculeer je de eigen afvalstoffen weer door je bloed, terwijl het juist naar buiten moet. Dit maakt je bloed zuur. Naar buiten gaan, oefenen, wandelen, fietsen en diep frisse lucht ademhalen helpt de zuurstof inname.

Dierlijke eiwitten creëren een hogere zuurtegraad en maken je bloed een broedplaats voor virussen. Suiker en zuivel gaan direct naar de longen. Zuivel geeft ontstekingen. Bij probiotica missen de vezels. Door te kauwen alkaliseert het speeksel het bloed.

Tom bespreekt de alkaliserende en zuurvormende voedingsmiddelen, dit komt overeen met wat in de andere artikelen in dit blad geschreven staat. Nog wat speciale toevoegingen die hij noemt. Voorzichtig met knoflook want dat tast de lever aan. Olijfbladeren zijn antiviraal.
Van fruit noemt hij speciaal rode appels. En als thee nog citroenmelisse en vlierbes.

Angst
Angst is een verhaal over de toekomst dat we onszelf vertellen. Angst haalt je lichaam uit een hogere trillingsfrequentie en brengt je in de staat van onmachtig slachtoffer. Terwijl die hogere trillingsfrequentie gezondheid geeft op lichamelijk en geestelijk gebied. Liefde is de beste remedie. Liefde en compassie brengen de frequenties weer in balans. Mensen die van je houden halen je uit de angst. De helende aanraking is dan ook belangrijk voor een gebalanceerd gezondheid.

Het gaat erom de eigen innerlijke wereld te veranderen en niet afhankelijk te zijn van het oordeel van anderen. Als je iemand haat vergiftig je jezelf. Hierbij gaat het om je te oefenen in vergeven. Datgene vergeven wat je angst geeft, de ziekte vergeven. Je kunt dan terugkomen in relatie met jezelf. Tussen stimulus en reactie is een kleine kloof, daar zit je vrijheid, daar kun je een keuze maken.

Meer informatie: www.tommonte.com
Dit artikel verscheen eerst in Macro’drome 130, zomer 2020