Nadere info NVvM Najaarsweekend

Met Bob Carr

Bob Carr
Bob Carr (1945) was aanvankelijk een kritische tegenstander van natuurlijke levensmiddelen, maar op 24-jarige leeftijd verandert hij ingrijpend zijn levensstijl naar biologische granen, bonen en groenten als hoofdvoedsel voor zichzelf en de mensheid. Macrobiotiek veranderde zijn leven praktisch, fysiek, emotioneel en spiritueel.

Als consultant heeft hij bij veel mensen hun gezondheid zien verbeteren, zelfs bij vergevorderde ernstige degeneratieve ziekten.
Na zijn studie met toonaangevende macrobiotische leraren, Michio en Aveline Kushi, Herman en Cornelia Aihara, Lima Ohsawa, Naburo Muramoto, mevrouw Riviera, Masanobu Fukuoka e.a., begon Bob het bedrijf Cleveland Tofu en stichtte het Oost West centrum van Cleveland

Hij leerde shiatsu en Oosterse geneeskunde aan het Ohio College van Masotherapy, hij werd directeur van het Kushi Instituut van Duitsland, volgde shiatsu op het Kushi Instituut van Japan en Level III koken op het Kushi Instituut in Becket, Massachusetts. Hij is gastdocent en soms chefkok tijdens het macrobiotische zomerkamp in Californië. Hij doceerde bij verschillende Kushi zomerconferenties in de VS. Ook gaf hij les en consulten op holistische vakanties op Caribische cruises. Hij bracht vijf jaar in Duitsland door, waar hij actief was met de macrobiotische vereniging van München en organiseerde macrobiotische vakantieweken voor deze groep in de Oostenrijkse Alpen.

Hij heeft uitgebreid geschreven in macrobiotische tijdschriften in de V.S. (East West Journal), Duitsland (Das Grosse Leben) en de Tsjechische Republiek (Zrnění) en heeft het boek ’De Energie van Voedsel’ geschreven (slechts beschikbaar in het Tsjechisch).
Na jaren van zich te concentreren op de gezondheid en het helende aspect van het toepassen van macrobiotiek, is zijn aandacht momenteel gericht op het “Wonder Full Life Centrum”,  alternatieve landbouw en de spirituele aspecten van het leven.

Het thema van het NVvM weekend is ‘ziekte en heling’. Hij geeft drie lezingen met de volgende onderwerpen:
– Oorzaak en stadia van ziekte
– Helende eigenschappen van dagelijks voedsel
– Alternatieve landbouwmethoden.

Ook geeft hij een workshop chakrahealing.
Voor een toelichting op de lezingen, zie de achterzijde van de folder, waarvan hier de link: Folder Najaarsweekend 2017_def2.